Renovació d'un antic refugi de pedra amb vistes al pic Ocejón, Espanya

Renovation An Old Stone Refuge Overlooking Ocej N Peak

pedra-exterior



Aquest refugi de pedra, dissenyat per l'estudi d'arquitectura, té vista sobre el vessant occidental del pic Ocejón, a la serra de Guadalajara. Ciria Alvarez . En aquesta regió trobem pobles coneguts per la seva arquitectura negra. Aquest nom fa referència al color de la petita construcció de masia, amb escates de pissarra negra irregulars i molt pocs mitjans tècnics. Una d’aquestes masies estava gairebé en ruïnes i va conquerir el cor d’una parella jove que buscava un refugi a la muntanya.



Els arquitectes van rehabilitar, ampliar i actualitzar l’antiga construcció de pissarra, conservant les seves característiques originals. El primer que van fer va ser restaurar l’estructura, assegurant les parets de pissarra de 70 centímetres que encara estaven dempeus, aixecant de nou el que havia caigut i instal·lant una nova coberta amb flocs més fins d’aquesta mateixa pedra, com és el costum d’aquesta regió. A l'interior, van crear un nou nivell per ampliar l'espai habitable a 59 metres quadrats.

pedra-exterior



En entrar, les parets i el disseny blanc del segle XX, com la cadira BKF, peces de disseny d’Eames o el llum de cistella Mila, contrasten amb la foscor i la tradició de la façana, però ens fan sentir benvinguts. L'interior presenta una cuina oberta i una sala d'estar i, després d'afegir-hi un envà, un bany amb claraboia.

saló-contemporani

Tot i que originalment es va pensar com una casa de cap de setmana, la parella propietària ha volgut compartir aquest refugi i posar-lo en lloguer per a estades curtes. “Ens agradaria que el projecte s’entengués com un exemple d’intervenció contemporània en el patrimoni etnogràfic i cultural que, juntament amb la conservació del medi natural, pugui contribuir al desenvolupament sostenible d’una zona els pobles dels quals van quedar deshabitats als anys seixanta. ', Expliquen els propietaris.



Cal saber-ho: Aquesta casa es pot llogar a AirBnB , amb capacitat per a dos convidats. La tarifa nocturna mitjana és de 87 dòlars.

saló-contemporani

El que ens agrada: Aquest refugi de pedra ofereix un ambient relaxant per gaudir de la tranquil·litat en contacte amb la natura al peu del pic Ocejón. Els interiors són lluminosos i espaciosos, amb un disseny contemporani que contrasta amb la construcció exterior tradicional de pissarra. El petit disseny interior s’organitza en dos nivells per sentir-se més ampli. La sala d'estar, la cuina oberta i el bany es troben al nivell inferior, mentre que la zona d'estudi i el dormitori es troben al nivell superior.

Lectors, què en penseu d’aquesta casa? Quedaries aquí si estiguessis de vacances a Espanya? Comparteix el teu pensament als comentaris.

saló-contemporani

saló-contemporani

saló-contemporani

saló-contemporani

dormitori-contemporani

dormitori-contemporani

saló combinacions de colors càlids

dormitori-contemporani

dormitori-contemporani

dormitori-contemporani

saló-contemporani

bany-contemporani

pedra-exterior

pedra-exterior

Abans de la renovació

pedra-exterior-abans-de-remodelar

Fotografies: Fernando Andres

Esteu llegint un article a cura de: https://onekindesign.com/